Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

25/02/10-Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ. κ. Κ. Κουκοδήμου για την Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Εκτύπωση E-mail

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Πιερίας, κ. Κώστας Κουκοδήμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Με έκπληξη πληροφορήθηκα από την Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (Ο.Ε.Β.Α.Σ) την πρόθεση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε) να την αποβάλει από το χώρο όπου φιλοξενείται στο Παναθηναϊκό Στάδιο -χώρο ο οποίος της είχε παραχωρηθεί με απόφαση της Ε.Ο.Ε. από την 1-12-2005 -ώστε να χρησιμοποιηθεί στο εξής ως αποθηκευτικός χώρος.
Στο συγκεκριμένο χώρο στεγάζονται σήμερα τα γραφεία της Ομοσπονδίας, καθώς και το Μουσείο Στίβου.
Είναι αυτονόητο ότι η εξεύρεση αποθηκευτικού χώρου από την Ε.Ο.Ε., σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να συναρτάται με την αποβολή της Ο.Ε.Β.Α.Σ. και του Μουσείου Στίβου από το χώρο που έχει, ήδη, παραχωρηθεί.
Λύσεις υπάρχουν. Όπως για παράδειγμα, η πρόταση του Δημάρχου Μαραθώνα να προσφέρει αποθηκευτικούς χώρους για τις ανάγκες της Ε.Ο.Ε.
Με αμοιβαία κατανόηση μπορεί να βρεθεί η πλέον συμβατή λύση, που να εξυπηρετεί και τις δυο πλευρές.
Αναγνωρίζοντας ως ιστορική την αναγκαιότητα να στεγάζεται η Ο.Ε.Β.Α.Σ. στο συγκεκριμένο χώρο, το Παναθηναϊκό στάδιο, που συμβολίζει άλλωστε και παραπέμπει ευθέως στην Ολυμπιακή μας παράδοση και κληρονομιά, θεωρούμε αδιανόητη τη μεταστέγασή της σε οποιοδήποτε άλλο χώρο.
Είμαι βέβαιος ότι με την επιστροφή του Προέδρου της Ε.Ο.Ε. κ. Καπράλου από το Βανκούβερ θα βρεθεί λύση ».