Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

25/02/10-Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ. κ. Κ. Κουκοδήμου μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλη Σεβαστή Εκτύπωση E-mail

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Πιερίας, κ. Κώστας Κουκοδήμος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλη Σεβαστή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστή, γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΕΓΑΣ και ο αθλητισμός γενικότερα, που -παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα της κυβέρνησης- ουσιαστικά εξωθείται στο περιθώριο, αφού εκλείπουν οι προγραμματικές εκείνες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του σε όλες του τις εκφάνσεις.
Συζητήσαμε, επίσης, για τις μεγάλες διοργανώσεις που πρόκειται να γίνουν στη χώρα μας στο προσεχές διάστημα. Την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών μας, αλλά και την επετειακή διοργάνωση του Μαραθωνίου, που φέτος κλείνει 2.500 χρόνια.
Υπήρξε ταύτιση απόψεων σχετικά με το θέμα που αφορά τα προνόμια των αθλητών (άρθρο 11), για τα οποία η Ν.Δ., την προηγούμενη εβδομάδα, κατέθεσε και συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Συζητήσαμε για τις διευκολύνσεις αθλητών και την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ως μέλος, επί σειρά ετών, της οικογένειας του στίβου, έθεσα ως πρώτη προτεραιότητά μου τη συνεργασία και τη συνεχή επικοινωνία με τους ανθρώπους που υπηρετούν τον αθλητισμό. Γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουμε έγκαιρα να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα και να στηρίξουμε τον κλασσικό αθλητισμό, που έχει προσφέρει μεγάλες διακρίσεις στη χώρα μας και έχει αναδείξει πολύ σπουδαίους αθλητές, δημιουργώντας πρότυπα για τη σύγχρονη κοινωνία και τους νέους».