Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2010





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού υπό τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή, θα μεταβεί στην Κύπρο από την Πέμπτη 18 Μαρτίου  μέχρι το Σάββατο 20 Μαρτίου 2010, προκειμένου να υπογράψει το Πρωτόκολλο Διακρατικής Αθλητικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού θα συνεργασθεί με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Νίκο Καρτακούλλη και με τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Παπακώστα για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, θα επισκεφτεί τον κ. Βάσο Λυσσαρίδη, επίτιμο πρόεδρο της ΕΔΕΚ και θα έχει συναντήσεις με τον κ. Τίτο Χριστοφίδη, Υφυπουργό παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον κ. Ουράνιο Ιωαννίδη, Πρόεδρο της Ολυμπιακής Κυπριακής Επιτροπής.
Η αντιπροσωπεία της ΓΓΑ, αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, τον Διευθυντή του Γραφείου του Γ.Γ.Α. κ. Δημήτριο Απόκη και την Προϊσταμένη του Τμήματος Προβολής της ΓΓΑ κ. Ιωάννα Καρυοφύλλη, θα έχει αναλυτική συνεργασία με αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού με αντικείμενο τη μελέτη συστημάτων αντικειμενικής αξιολόγησης των αθλητικών φορέων και τον συντονισμό των δράσεων Ελλάδας και Κύπρου στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Οι στόχοι της επίσκεψης είναι η εμβάθυνση της Αθλητικής Συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου και η συμπόρευση του Ελληνικού και του Κυπριακού Αθλητισμού. Το Πρωτόκολλο που θα υπογραφεί θα δοθεί στην δημοσιότητα μετά την επιστροφή της Ελληνικής Αντιπροσωπείας.