Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

11ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

03/03/10-Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ. κ. Κ. Κουκοδήμου, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της FIFA Europe κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Πιερίας, κ. Κώστας Κουκοδήμος, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της FIFA Europe κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Υπάρχει ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά τα μεγάλα θέματα του αθλητισμού και ιδίως σε ό,τι αφορά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που πρέπει να αποκτήσει η Ελληνική πολιτεία στον τομέα αυτό.
Σήμερα, αισθανόμαστε πως ο αθλητισμός, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, έχει τεθεί στο περιθώριο. Και αυτή η διαπίστωση δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανέναν.
Συζητήσαμε το θέμα της οικονομικής στήριξης της πολιτείας προς τις Ομοσπονδίες και τα Αθλητικά Σωματεία, καθώς και για την ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να στηρίξουν τα Αθλητικά Σωματεία συμβάλλοντας στην ενίσχυσή τους.
Στις 19 - 21 Απριλίου, στην Ισπανία, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα πολύ σημαντικό αθλητικό forum , όπου θα κατατεθούν προτάσεις για το μοντέλο διοίκησης του αθλητισμού, την προαγωγή του και την περαιτέρω ανάπτυξή του. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υπάρξει αντίστοιχος διάλογος και για την Ελληνική πραγματικότητα, με αξιοποίηση της ευρωπαϊκής εμπειρίας.
Τόσο ο κ. Βασιλακόπουλος, όσο και εγώ θητεύσαμε ως Γ.Γ. Αθλητισμού και γνωρίζουμε πως τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά. Εκείνο, όμως, που προέχει είναι να υπάρχει η βούληση για την επίλυσή τους, όχι με αποσπασματικά μέτρα, αλλά με διάλογο και συνεργασία ».