Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

2ο Δ Τ ΝΔ ΟΚΕ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Πιερίας, κ. Κώστας Κουκοδήμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Με αφορμή τα τελευταία εκτεταμένα επεισόδια βίας, σε περισσότερους από έναν αθλητικούς χώρους και την πολιτική απόφαση για την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης της μετακίνησης φιλάθλων στα εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων τους, έχουμε την υποχρέωση να επισημάνουμε τα εξής:
Η βία στους αθλητικούς χώρους, ως μορφή αντικοινωνικής συμπεριφοράς, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, αυτοτελώς και μεμονωμένα.
Το ΠΑΣΟΚ νιώθει, πλέον, για τα καλά πως άλλο πράγμα είναι η πρόχειρη και ανέξοδη αντιπολίτευση και άλλο η διακυβέρνηση και η άσκηση εξουσίας.
Στα περιστατικά δημόσιας βίας, όσο η Ν.Δ. ήταν κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να σχολιάζει δημαγωγικά. Τη μια παρομοίαζε, ανεύθυνα και αβάσιμα, την Αθήνα με την ΄΄Καμπούλ’’ (κ.Χρυσοχοίδης) και από την άλλη κατασυκοφαντούσε το μέτρο της απαγόρευσης της μετακίνησης των φιλάθλων ως αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό.
Η Ν.Δ., έχοντας λάβει η ίδια, κατά το παρελθόν, το ίδιο μέτρο και ασκώντας υπεύθυνη και αξιόπιστη αντιπολίτευση, καταρχάς συμφωνεί με την υιοθέτηση και την εφαρμογή του.
Όμως, οι κυβερνώντες θα πρέπει να αναζητήσουν ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα γιατί οι ‘’γνωστοί-άγνωστοι’’ της γηπεδικής βίας, με δεκαετίες δράσης, παραμένουν ατιμώρητοι.
Πολιτικό Χρέος της Ν.Δ. είναι να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, Και αυτό θα κάνουμε. Η δέσμη μέτρων που λάβαμε ως κυβέρνηση, για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι κάμερες ασφαλείας και η αυστηροποίηση των ποινών, θα πρέπει να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν και όχι να αδρανήσουν και να περιθωριοποιηθούν.
Παράλληλα, όμως, θα πρέπει τα κρούσματα βίας στα γήπεδα να αποδοκιμαστούν εντονότερα και συνολικότερα, ως δείγματα οξείας αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να αναπτυχθεί μια πολιτική πρόληψης και εκπαίδευσης».