Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

1ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΝΔ


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Πιερίας, κ. Κώστας Κουκοδήμος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνου Μπιτσαξή, δήλωσε :
«Ο αθλητισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει με κανόνες “διαφήμισης”. Δεν μπορεί να υπάρχουν αθλήματα και αθλητές δυο και τριών ταχυτήτων.
Η πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός, τόσο στην προσπάθεια που καταβάλλει ένας πρωταθλητής, όσο και σε αυτήν που καταβάλλει ένας αθλητής μικρού σωματείου σε ένα άθλημα όχι τόσο προβεβλημένο.
Η δημιουργία λίστας “ελίτ αθλημάτων” μας βρίσκει αντίθετους.
Όπως αντίθετους μας βρίσκει και η λογική του “ελέγχου”, που επιχειρείται στο χώρο του αθλητισμού, με μοναδικό στόχο τον έλεγχο των Ομοσπονδιών.
Επιθυμούμε την εξυγίανση. Και χαιρόμαστε που, επιτέλους, το ΠΑΣΟΚ – που, ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, υπέθαλψε το φαινόμενο “σωματεία σφραγίδες”- δηλώνει την πρόθεσή του να προχωρήσει στην απάλειψη του φαινομένου.
Η εξυγίανση αυτή, όμως, πρέπει να γίνει με όρους και κριτήρια, που θα διασφαλίζουν τη διαδικασία και δεν θα εξυπηρετεί παρά μόνο τον υγιή αθλητισμό.
Τα μετάλλια και οι διακρίσεις δεν είναι ο στόχος. Στόχος της πολιτείας οφείλει να είναι η διάδοση και η υποστήριξη του αθλητισμού σε κάθε έκφανσή του.
Η περικοπή κονδυλίων από τον ευαίσθητο αυτό τομέα, δεν αναδεικνύει, παρά μόνο την προχειρότητα και την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας για τον Αθλητισμό».