Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

10/02/10-Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ. κ. Κ. Κουκοδήμου ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο Εκτύπωση E-mail

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Πιερίας, κ. Κώστας Κουκοδήμος, ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 στο Βόλο και στη Λάρισα, ο νέος Αθλητικός Σχεδιασμός, η Ολυμπιακή Προετοιμασία αθλητών υψηλού επιπέδου, η επανεισαγωγή κινήτρων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το άρθρο 11 για τη διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας όσων διορίζονται στο Δημόσιο. Ενημερώθηκα, επίσης, για τις ενέργειες της ΕΟΕ σχετικά με το άνοιγμα στο κοινό του Παναθηναϊκού Σταδίου.
Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τις θέσεις και τις ενέργειες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, την οποία θεωρούμε ως ανώτατο όργανο του Ελληνικού αθλητισμού. Για αυτό, ξεκίνησα και από εδώ τις συναντήσεις μου ως Τομεάρχης Αθλητισμού. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αθλητές μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και παρακαλώ τον Πρόεδρο Σπύρο Καπράλο να μεταφέρει τις ευχές μου στην ελληνική αποστολή στο Βανκούβερ».
Ο κ. Σπύρος Καπράλος δήλωσε:
«Με τον κ. Κουκοδήμο, μας συνδέουν πολλά, καθώς προερχόμαστε και οι δύο από τον αθλητισμό. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί ταυτίζονται οι απόψεις μας και στο θέμα του προγράμματος της Ολυμπιακής Προετοιμασίας του υψηλού αθλητισμού, το οποίο πρέπει να συνεχιστεί, αλλά και στα θέματα της μάχης κατά της βίας και της καταπολέμησης του ντόπινγκ. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνει ξανά, μία σε βάθος μελέτη των κινήτρων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προκειμένου να ισχύσουν, και πάλι, χωρίς όμως να γίνεται κατάχρησή τους. Κοινή είναι και η άποψη μας, ότι δεν είναι δυνατόν οι αθλητές να υποχρεώνονται να σταματήσουν τον αθλητισμό, για να διοριστούν στο Δημόσιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει αργομισθία, μετά το τέλος της αθλητικής τους καριέρας».