Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

04/02/10-Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ. κ. Κ. Κουκουδήμου για τη δημιουργία υπό–επιτροπής Αθλητισμού στο πλαίσιο της λειτουργίας της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Εκτύπωση E-mail

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Πιερίας, κ. Κώστας Κουκοδήμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι θετικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος έκανε δεκτή την πρότασή μας για τη δημιουργία υπό – επιτροπής Αθλητισμού στο πλαίσιο της λειτουργίας της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Η πρόταση, την οποία συνυπέγραψαν, ύστερα από πρωτοβουλία μας, βουλευτές όλων των κομμάτων, κατατέθηκε το Δεκέμβριο του 2009 και ανέφερε:
Ο τομέας του Αθλητισμού αποτελεί έναν σημαντικό τομέα με αξιοσημείωτη δυναμική στη χώρα μας και βασικό συστατικό στοιχείο της κοινωνικής πολιτικής.
Κατά συνέπεια, η όποια παρέμβασή μας στο αθλητικό οικοδόμημα (Αθλητικά Σωματεία, Αθλητικές Ενώσεις, Ομοσπονδίες), στον επαγγελματικό αθλητισμό, στην επιστημονική στήριξη του αθλητισμού στο σύνολό του, στον σχολικό αθλητισμό, αλλά και στον ελεύθερο αθλητισμό, με στόχο την ψυχαγωγία και την καλή υγεία, θα είναι άμεση, δραστική και αποτελεσματική.
Θεωρώντας ότι αποτελεί "επένδυση" στην αθλητική δραστηριότητα η ουσιαστική συμβολή μας, η προσφορά και η υποχρέωσή μας, στο πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, στους νέους και τις νέες της χώρας μας, ζητήσαμε τη δημιουργία της Υπο-Επιτροπής Αθλητισμού.
Αντικείμενο της Υπό-Επιτροπής θα είναι:
1. Αθλητικά σωματεία - Ενώσεις – Ομοσπονδίες.
2. Στήριξη Αθλητικής Έρευνας και Επιστήμης.
3. Σχολικός Αθλητισμός.
4. Αθλητισμός για Άτομα με αναπηρίες.
5. Επαγγελματικός αθλητισμός».