Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Στο Δημαρχείο Κατερίνης οι αποστολές

 των σχημάτων που συμμετέχουν



στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης “ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ “



Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Κατερίνης πραγματοποίησαν χθες τα μέλη των αποστολών των μουσικοχορευτικών τμημάτων, που λαμβάνουν μέρος στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Πιερίδων Μουσών»(Λετονία, Κύπρος, Ρουμανία, Σερβία).

Τις αποστολές συνόδευε ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κώστας Κωνσταντινίδης κ.α. μέλη του συλλόγου που συμμετέχουν στην οργάνωση του Φεστιβάλ, ενώ τους υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Αθανάσιος Λιακόπουλος.

Στη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και τις εκδηλώσεις που προωθούν τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των λαών.



Ο κος Λιακόπουλος καλωσόρισε τους επικεφαλής και τα μέλη των αποστολών και τους ευχήθηκε καλή διαμονή στην περιοχή μας, ενώ τα μέλη των σχημάτων εξέφρασαν τις θερμότερες ευχαριστίες τους για την άψογη διοργάνωση και την ζεστή υποδοχή και φιλοξενία.



ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



«Ο Δήμος Κατερίνης προσπαθεί με κάθε τρόπο να προωθήσει και να αναδείξει τον Πολιτισμό, σε κάθε έκφρασή του και εκδηλώσεις όπως το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, ενισχύουν την πολιτιστική ακτινοβολία του τόπου μας» σημείωσε ο κος Λιακόπουλος εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τα μέλη των συγκροτημάτων «για τη συμβολή τους στην επιτυχία των εκδηλώσεων».

Ιδιαίτερα όμως ευχαρίστησε και συνεχάρη τα μέλη του Δ.Σ. της Εστίας Πιερίδων Μουσών «για την πολύπλευρη δράση που αναπτύσσουν στον τομέα του πολιτισμού προβάλλοντας την πόλη μας σε διεθνές επίπεδο» και τους διαβεβαίωσε πως «ο Δήμος Κατερίνης θα είναι πάντοτε αρωγός σε κάθε προσπάθεια πολιτιστικής έκφρασης».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κώστας Κωνσταντινίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς το Δήμο Κατερίνης και τον Πολιτιστικό οργανισμό «για την στήριξη που παρέχουν στο θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ, αλλά και σε κάθε δραστηριότητα του συλλόγου». Επιπλέον ευχαρίστησε «για την ενεργό συμπαράσταση την ΤΕΔΚ του νομού και όλους τους Δήμους που είναι αρωγοί - στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία – στις προσπάθειες της Εστίας».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.